Seniorenpopkoor Lust for Life

Welkom in de verrassende wereld van Seniorenpopkoor Lust for Life, het allereerste Amsterdamse popkoor voor senioren. Ons avontuur begon in 2009, toen Karin Wagenaar, geïnspireerd door het Amerikaanse koor Young @ Heart, het initiatief nam om ons koor tot leven te brengen.

In de sfeervolle kapel van verzorgingshuis Sint Jacob aan de Plantage Middenlaan vond onze allereerste repetitie plaats. Onder de klanken van een prachtige vleugel en met een akoestiek die ons omarmde, begonnen we aan de uitdaging om van een groep enthousiaste en kritische zangers een muzikale eenheid te vormen. Onze kracht? Geen nostalgisch “ouderenrepertoire”, maar een repertoire vol energieke pop- en rocksongs.

We ontdekten al snel dat de magie van ons koor schuilt in het zingen van herkenbare teksten, waarin iedere zanger zich kan vinden. De afgelopen jaren hebben we gestaag gebouwd aan een indrukwekkend repertoire, dat we met trots uit het hoofd zingen. Niet altijd een vanzelfsprekendheid, maar wel één die bijdraagt aan ons unieke karakter.

Het effect op ons publiek is onbeschrijflijk. Bij elke uitvoering ervaren we een vonk die overslaat, waardoor opwinding en ontroering het publiek in hun greep houden. We koesteren talloze herinneringen aan bijzondere momenten, van ontroerde horecamedewerkers na een uitvoering van “Voor altijd Jong” bij het Achmea galadiner, tot dansende gasten op tafels tijdens een feest in de Oude Kerk en een sporthal vol enthousiast meezingende en klappende mensen tijdens een korenfestival in Noordwijkerhout.

Niet te vergeten zijn onze avonturen op televisie, van “Man bijt Hond” tot “Holland’ s Got Talent”, en de recente mini-documentaire “Hetty Zingt” door Pim Giel en Leendert Pol. Optredens in de Ridderzaal, Paradiso en zelfs een opwindende flashmob in de OBA dragen bij aan onze dierbare herinneringen.

De repetities zijn kleine feestjes, en onze optredens de kers op de taart. Seniorenpopkoor Lust for Life is ons dierbaar, en we hopen dat we in de nabije toekomst en daarna nog veel prachtige nieuwe herinneringen kunnen creëren. Gaat u ook mee op de muzikale reis van Lust for Life?

Ferdinand Beuse en Kees van Zantwijk

Eregalerij

Karin Wagenaar

Geïnspireerd door onder andere de documentaire van het Amerikaanse koor Young@Heart heeft Karin Wagenaar in 2009 het initiatief genomen tot oprichting en start van Seniorenpopkoor Lust for Life. Karin heeft door haar enthousiasme, elan en grote betrokkenheid veel mogen betekenen voor Lust for Life.
Koorleden van het eerste uur en Ferdinand en Kees bewaren warme herinneringen aan Karin.
Het is dan ook dat we met een gevoel van trots Karin als eerste mogen presenteren in de Ere Galerij van Seniorenpopkoor Lust for Life.
Karin proficiat.

Contact

Geïnteresseerd om mee te zingen en bent u 67 jaar of ouder, komt dan zeker een keer luisteren en meedoen.
Dan kunt u zelf ervaren hoe bijzonder "Lust for Life" is.

Boeking

Repetities

Seniorenpopkoor "Lust for Life" repeteert iedere vrijdagochtend tussen 10.15 en 12.15 uur in het Revalidatie- en Verpleeghuis VREUGDEHOF, De Klencke 111, 1083 HH Amsterdam.

De bewoners zijn in de gelegenheid de repetities bij te wonen.