Onverwachte wending bij BeKOORlijk Abcoude

Zaterdag 25 mei, 11.45 uur. Er heerst lichte stress bij de koorleden van Seniorenpopkoor Lust for Life. We hebben ingezongen en gaan bijna starten met de uitvoering bij BeKOORlijk Abcoude. Ferdinand is druk bezig met de laatste voorbereidingen voor het optreden. Ook hij oogt meer gespannen dan normaal. Begrijpelijk, want…. waar is onze pianist?

We gaan richting het toneel. Ieder zoekt zijn plek op de juiste positie binnen de kooropstelling. Ferdinand spreekt ondertussen het publiek toe. Hij staat met zijn rug naar ons toe en we kunnen hem niet goed verstaan.

‘Kees is er nog steeds niet…’ gonst het door het koor
We zijn allemaal wat onrustig, Kees is er nog steeds niet en we gaan nu echt met het optreden beginnen. Kees, naast Ferdinand altijd ons baken bij alle repetities en uitvoeringen. Kees, die ons zo goed aanvoelt en daardoor letterlijk “met ons meespeelt”. Zijn aanslagen zijn leidend en waar nodig direct ondersteunend als we het even lastig hebben. ‘Kees is er nog steeds niet…’ gonst het door het koor.

Er wordt instemmend geknikt
Ferdinand draait zich naar ons om en begint uit te leggen. Alles is gelukkig goed met Kees, maar hij kan er volledig onverwachts en last-minute niet bij zijn vanochtend. Daarom heeft Ferdinand de uitvoering moeten aanpassen waardoor we nu niet de nummers gaan zingen die we ingestudeerd hebben, maar 5 nummers waarvan Ferdinand de begeleidende muziek op zijn telefoon heeft staan. Hij vertelt welke nummers het worden. Of dat voor iedereen akkoord is?

We kijken elkaar aan en na enkele seconden wordt er door iedereen instemmend geknikt. Ferdinand loopt snel nog even naar de mannen die een solo hebben in de gekozen nummers. Een bemoedigende hand op hun schouder helpt en we gaan starten met ons eerste nummer, ‘Omarm me’ van BLØF.

Dat alles in nog geen drie minuten
Deze omschakeling voor het koor gebeurt in nog geen 3 minuten. Wie durft te beweren dat ouderen minder flexibel zijn, zou vandaag de deksel op zijn neus krijgen. En een weetje…, we zingen bij Lust for Life alle nummers uit ons hoofd, zowel de Nederlands- als de Engelstalige! Dus ook nu dit aangepaste repertoire bij BeKOORlijk Abcoude.

Hartverwarmend
Terwijl wij klaar gingen staan heeft Ferdinand het publiek verteld dat we een volledig ander repertoire ten gehore gaan brengen. De zaal beseft dat dit niet eenvoudig is. Het geroezemoes verstomd als de eerste klanken van de piano uit de speakers komen en we beginnen te zingen.

De waardering en het applaus als we klaar zijn is hartverwarmend en misschien wel 10x zo luid als wanneer we ons geplande repertoire hadden gezongen.

Kees, ook al kunnen we succesvol optreden als je er onverwachts niet bij bent, we hebben je gemist en verheugen ons op alle repetities en optredens met jouw live pianobegeleiding! Want de begeleiding die wij van Ferdinand en van jou krijgen is meer dan hartverwarmend!

Contact

Geïnteresseerd om mee te zingen en bent u 67 jaar of ouder, komt dan zeker een keer luisteren en meedoen.
Dan kunt u zelf ervaren hoe bijzonder "Lust for Life" is.

Boeking

Repetities

Seniorenpopkoor "Lust for Life" repeteert iedere vrijdagochtend tussen 10.15 en 12.15 uur in het Revalidatie- en Verpleeghuis VREUGDEHOF, De Klencke 111, 1083 HH Amsterdam.

De bewoners zijn in de gelegenheid de repetities bij te wonen.